Underground Magic

Az Underground Magic (avagy UM) 2008. őszén alakult meg, amikor 10 fiatal bűvész összeállt, hogy felkavarja kicsit a magyar bűvészet állóvizét. Nem a világot akarjuk megváltani, pusztán létrehozni egy közösséget, és egy felületet, ahol a fiatal bűvészek megmutathatják magukat a nagyérdeműnek, ahol elmondhatjuk, mit gondolunk mi a bűvészetről, és ahol közelebb hozhatjuk a csodát a hétköznapi emberekhez.

Friss topikok

  • Benke Smith (törölt): Nincs azzal semmi baj, ha a bűvész is jól érzi magát! Sőt..... szerintem a legfontosabb, hogy mi é... (2013.11.24. 22:51) Metódus VS hatás
  • Benke Smith (törölt): Az enyémet kihagytad... (2013.11.24. 22:44) A 26. Corodini Kupa kampánya
  • Migmir: magamra nem, de egy régebbi borítóképemre ráismertem :D (2013.11.23. 14:20) Legyél bűvész – a Facebookon is!
  • : Nagyon jó volt a verseny (változatos, humoros), és a gálaműsor is!!! :-) Minden fellépő a legjobb ... (2013.10.14. 18:34) Lezajlott a 26. Corodini Kupa
  • Máté Levente: Profi ahogy általában ! Továbbra is várjuk, illetve van igény közös projectekre is ;) (2013.08.26. 19:02) FTO – Lepkegyűjtő

Címkék

11 (1) 1914 (1) apollo (1) archív (4) army (6) axel (1) bankjegy (1) bend (1) beszámoló (5) bicycle (1) bill (1) bűvészet (13) bűvész blog (2) bűvész tábor (1) card (9) cardistry (7) cdm (1) change (1) coin (1) copperfield (1) Corodini (7) Corodini Kupa (6) d+m (4) daniel madison (6) dave (1) daves (1) david stone (1) deck (2) drift (1) effekt (1) ekloga (1) ellusionist (3) elmélet (20) előadás (24) érme (1) factory (2) fesztivál (1) Figró (2) film (2) filmklub (1) flamingo (1) flöris (4) flourish (6) fto (9) greatest (2) hajlítás (1) Harry Potter (1) hogy ne (2) hornets (1) idézet (4) inspiráció (3) Joshua Jay (1) JourneyBP (1) just for fun (9) karácsony (1) kardistry (1) karnival (1) kártya (9) knights (1) komikus (3) konferencia (2) kritika (6) Kurt Demey (1) legjobb (1) magic (1) magician (2) magician army (5) mentalizmus (7) molnár szabolcs (1) money (1) művészet (9) mystique (2) ninja (1) Nyersvas (1) nyitó (1) opener (1) óra (1) pakli (5) parafenomén (1) penguin (1) pénz (1) poén (10) Rahat (1) retró (1) robert houdin (2) samurai (1) sharpie (1) sike (2) sorozat (1) szabadulás (2) szeminárium (3) templar (1) the1914 (1) theory (2) thomas (2) thru (1) titok (1) történelem (2) trick (1) trükk (5) tutorial (1) tv show (4) új (1) újbűvészet (9) um (20) underground (9) varázslat (3) vex (1) vice (1) videó (27) vizsga (1) watch (1) workshop (4) Címkefelhő

XXV. Corodini Kupa - ahogyan én láttam

2012.11.22. 00:48 Gyertyán Balázs

A Corodini Kupa régóta a "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk" típusú rendezvénye a magyar bűvészetnek. A tavalyi több fronton is botrányosan sikerült, emiatt idén sokan eleve szkeptikusan álltak az eseményhez. Bár több újításról is hallani lehetett (új helyszín, új programpont, új arcok a szervezők és a fellépők között), néhányan már arról suttogtak, hogy ez lesz az utolsó. A két szervező pedig még a rendezvény előtt bejelentette, hogy amint a Kupa véget ér, lemondanak pozíciójukról. Ilyen hangulatban tehát mindenki kíváncsian várta, hogy hogyan fog sikerülni, annál is inkább, mivel egyértelmű volt: a rendezvény sikerén múlik a klub jövője is.

A lényeggel kezdeném: a rendezvény tetszett. Lehet felsóhajtani. Sok volt a baljós jel: szűk anyagi körülmények, kényszerű költözés, szívességből fellépő kollégák, új ötletekkel szembeni ellenállás jellemezte idén is a szervezést. A Corodini Kupáról mindenki azt gondolta, hogy megreformálhatatlan, ám eljött a pillanat, amikor már nem lehetett tovább várni: lépni kellett, mert az egy helyben maradás a halált jelentette volna. Kovács Bence, Kaszányi Roland és Tar László vállalták fel, hogy végigviszik ezt a feladatot, akár árral szemben is. Az újító szellem pedig nem csak lendületet, de friss ötleteket is jelentett. A páros úgy döntött, hogy sokkal magasabb sztenderdeknek próbál megfelelni, mint amit eddig a rendezvény kitűzött maga elé. (Észre vettétek pl., hogy idén nem volt plakát? Hát ez azért volt, mert nem vállalták fel a vállalhatatlant.) Ennek a programban kevés nyomát látni, csupán a "Bemutatkozik a Corodini Klub" című programpont új az eddigiekhez képest, azonban nem nehéz megjósolni, hogy a továbbiakban ismét találkozni fogunk ezzel a ponttal, mert jól sikerült (még ha kicsit talán keresztbe is tesz a versenynek).

Bár eleinte akadtak technikai problémák (nem kicsik), de a továbbiakat a gördülékenység és a probléma mentesség jellemezte. A versenyen sajnos fájóan alacsony volt a színvonal, de a szemináriumok jól sikerültek, a "Bemutatkozik a Corodini" bájos volt, a gála pedig az elmúlt évek legszínvonalasabb gálája volt! Az új helyszín szerintem sokkal jobban megfelelt egy bűvész rendezvény igényeinek, és a kivetítő kérdését is sikerült megoldani, a fellépők pedig nagyon kitettek magukért! Külön kiemelném Lacát, aki pozitív csalódás volt, minden trükkje sikerült, ezzel el is veszett valami a korábbi hangulatból. Az ő helyét és szerepét most Laci bácsi vette át felejthetetlen performansszal, még a versenyen. A XXV. Corodini Kupa tehát méltó volt a jubileumi évhez, és megmutatta, hogy van jövője a klubnak. Olyan rendezvényt sikerült rendezni, amit végre laikus közönség előtt is felvállalhatunk, és mindezt szűkös erőforrásból, a magyar bűvészek összefogásával! Hiszem, hogy ez a rendezvény új lendületet adhat a bűvészetnek. Biztosan ültek olyan fiatalok a közönség soraiban, akik ámulva figyelték a gálát, és arra gondoltak: egyszer én is el szeretnék jutni ide! És biztosan olyanok is akadtak, akik a versenyt látva érezték azt, hogy ezt a szintet ők is tudják hozni, jövőre tehát megmérettetik majd maguk. Ha pedig így van, akkor a rendezvény elérte a kitűzött célt, a bűvészet népszerűsítését.

Happy End? Nem hinném. Most ugyan ünneplünk, és örülünk a sikernek (joggal), de ne felejtsük el, hogy ehhez néhány ember részéről emberfeletti erőfeszítésre volt szükség, és olyan szívességekre, amelyre nem alapozhat a klub hosszú távon. Továbbra is nyitott kérdés, mi lesz jövőre.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika előadás beszámoló Corodini Kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://undergroundmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr204906286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása